Voortbestaan miniatuurpark Mini-Europe onzeker

Het voortbestaan van Mini-Europe, de Europese variant op Madurodam, staat op losse schroeven. Als het aan het gemeentebestuur in Brussel ligt moet het educatieve themapark op de Heizel in 2013 plaatsmaken voor een winkelcentrum en een concertzaal.

Al sinds begin 2008 is er geregeld onduidelijkheid over de sluiting van Mini-Europe en het nabijgelegen zwemparadijs Océade. Tenzij de situatie nog verandert, zullen de twee Brusselse toeristische attracties hun deuren moeten sluiten op 31 augustus 2013. Deze beslissing is het rechtstreekse gevolg van het geaarzel van de stad Brussel en de vaagheid rond het hypothetische project Neo.

Hoewel de toekomst van Mini-Europa al een jaar of vier tussen hoop en vrees balanceert, is er voor de zekerheid een online petitie gestart. Wie weet dat de gemeente Brussel het plan nog eens heroverweegt nadat er wellicht duizenden handtekeningen zijn verzameld. Belangstellenden (met Europees historisch besef) kunnen de petitie hier tekenen. Wordt onherroepelijk vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 5 =