The Rolling Stones winkelen in Almere

The Rolling Stones waren in Nederland en gaven een optreden op Pinkpop in Limburg. Maar niet alleen in de zuidelijke provincie liet de band van zich horen. Ook een platenspeciaalzaak in Almere maakte onverwachts deel uit van de hectiek rondom de komst van de Stones.

‘Keef & Woody’: Jack White op voorraad?
Blij verrast was Gerard Endenburg van Platenhuis ’t Oor toen hij afgelopen week een mysterieus telefoontje ontving. Een telefoontje dat bij menig muziekliefhebber meteen de alarmbellen doet rinkelen.

“Ik werd gebeld door een Engels sprekende meneer. Hij zei dat hij de PA was van een bandje dat de volgende dag een concert zou geven. Bij een PA moest ik eerst aan een geluidssysteem denken. Een pratende PA leek me nogal vreemd. Hij vroeg of we nog drie LP’s hadden liggen van de nieuwe plaat (‘Lazaretto’) van Jack White.”

Endenburg liet de mysterieuze man aan de andere kant van de lijn weten dat zijn platenhuis nog wel een voorraadje Jack White LP’s had liggen. “Dan kom ik morgen terug met Keef en Woody”, antwoordde de man.

Last-minute reservering voor de Stones
Endenburg vroeg nog of de man de platen dan wel gereserveerd had. Want, beroemd of niet, elke klant is voor Platenhuis ’t Oor even belangrijk. Maar toch, als je een telefoontje namens The Rolling Stones ontvangt, dan gaat het muzikale hart toch wat sneller kloppen. Endenburg besloot om last-minute drie LP’s van de plaat ‘Lazaretto’ opzij te leggen voor de Stones.

“Als je een beetje vroeg komt, dan zorg ik dat de koffie klaarstaat”, zei Endenburg nog. “Don’t worry about that, just act naturally”, besloot de pratende PA, vermoedelijk bellend vanuit het chique hotel Château St. Gerlach in het Zuid-Limburgse Houthem.

The day after
Over wat er zich ‘the day after’ precies heeft afgespeeld blijft Endenburg een beetje mysterieus. “Een geel plastic Oor-tasje met daarin de LP’s van Jack White zijn richting de Stones gegaan. Ik heb gevraagd om een foto te mailen als de plaat (met het plastic tasje) aan Keith Richards overhandigd werd.”

In ieder geval moge duidelijk zijn dat de laatste plaat die de Stones hebben aangeschaft er één van Jack White is en dat op het kassabonnetje Platenhuis ’t Oor uit Almere prijkt. Betere marketing kan de platenzaak zich niet wensen. Nu is het wachten geblazen op de felbegeerde foto van Keith Richards met de plaat van Jack White.

© Dit bericht is exclusief verbonden aan Stashpress. Nieuwsvermelding van bovenstaand artikel is toegestaan hetzij vermelding van Stashpress als primaire bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =