Sollicitatie: Charlie Veitch predikt de liefde


[Foto: The Love Police]

De ene na de andere dictator (Mubarak, Ben Ali) valt momenteel van zijn voetstuk. De hoogste tijd om eens te polsen wie de nieuwe leiders van morgen kunnen zijn. Vandaag trappen we af met de apostel van de gepredikte liefde: Guerilla-filmmaker Charles Torres Veitch, roepnaam Charlie Veitch. ”Want onrust los je op met anarchistische liefde.”

Actie! Actie!
Tegenwoordig zijn er wel meerdere gekken die zichzelf betitelen met allerlei moois, maar Veitch vind zichzelf toch vooral gelijk aan anderen. Zo concludeert hij: “Ik ben niet anders dan alle andere overklokte apen die rondrennen op de oppervlakte die wij de aarde noemen.” Dat is het ook de eerste zin op de website van deze 2.0 demonstrant. Zijn digitale spreekgestoelte heeft hij liefkozend ‘The Love Police’ gedoopt. Hoewel deze Veitch met zijn filmpjes rechtstreeks solliciteert voor een (flauwe) sitcom, hebben we in deze roerige tijden van wereldwijd rellen, zeker oren naar een warme en liefdevolle oproerleider als Veitch.


“Charlie Veitch oefent zijn overwinningsspeech en refereert zelfs aan Egypte”

Wat dacht je bijvoorbeeld van een betoging én fotoshoot met onze vrienden van de Britse politie? Immers doen die al jaren hun best om het burgervolk zo mooi mogelijk op ‘CCTV’ vast te leggen. Veitch en zijn 2.0-vriendjes waren zo lief om iets terug te doen voor deze helden en besloot kosteloos wat leuke plaatjes (hier, hier und hier) voor ze te schieten. Als dat geen liefde is. Behalve tegen autoritaire huisjes trappen heeft Veitch meer in zijn macht. Zijn speeches op YouTube zijn razend populair en zelfs een rolletje in een Amerikaanse b-film siert zijn Curriculum Vitae. Kortom; alle benodigde ingrediënten om tenminste met kop en schouder boven een Mubarak of een Ben Ali uit te steken.

Dubbel in de race
Het voornaamste wat Veitch eigenlijk doet is de maatschappij –die volgens hem teveel de burger controleert- een spiegel voorhouden, hetzij op ludieke wijze. Het gebruik van geweld komt niet voor in Veitch’ Wetboek, kritiek uiten kan volgens hem ook een andere manier. En zo zie je maar, dan solliciteer je in één klap niet alleen naar een job in een sitcom, maar ben je ook nog eens in de race voor het leiderschap van een gevallen régime (Egypte, Tunesië). Het is ‘m gegund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 4 =