Rotterdamse flat doelwit politieke frustratie

De “minder Marokkanen” uitspraak van Geert Wilders bereikt intussen ook de rustige woonwijken. In twee dagen tijd veranderde een neutrale betonnen muur in een politiek klankbord. De politieke verontwaardiging en bijkomende hysterie lijkt ook te zijn uitgezaaid over het anders zo rustige Rotterdam-Schiebroek.

Normaliter gaan de bewoners van (het multiculturele) woongebouw De Pyramide in Rotterdam-Schiebroek vredig met elkaar om. Het wederzijdse respect werd onlangs op de proef gesteld toen onbekenden in de nacht van zondag 23 op maandag 24 maart jl. een politiek getinte leus achterlieten. “PVV’ers mogen doodvallen”, werd er in felblauwe letters op de muur van de overdekte fietsenstalling in de flat gekalkt.

Het duurde niet lang alvorens een ‘tegenstander’ ook een boodschap achterliet: “Mocro’s weg uit deze flat!” Ook de initialen “W.P.” werden daar aan toegevoegd, wat kan duiden op de naam van de boodschapper of zoiets als ‘Wilders Pride’.

De in Marokko geboren ‘Boenie’ woont al jaren in De Pyramide en is ontdaan door de politieke uitingen in de flat. “Maar dit is niet het werk van Marokkanen, denk ik”, aldus ‘Boenie’. Hij vervolgt: “Persoonlijk denk ik dat een gefrustreerde Nederlander de anti-PVV leus op de muur heeft geschreven. Van wie de daaropvolgende reactie afkomstig is, is ook voor mij een raadsel.”

Rotterdamse flat doelwit politieke frustratie2

Inmiddels is de “anti-Mocro” leus van de muur verwijderd en vervangen door een boodschap van de wooncommissie van De Pyramide. Daarop valt te lezen: “Beste bewoners! Zullen we het even gezellig houden? Bedankt!”. De “anti-PVV” graffiti moet worden weggehaald door een gespecialiseerd bedrijf.

Of de ‘vrede’ in de Rotterdamse flat nu is teruggekeerd zal nog moeten blijken. De Pyramide was de afgelopen weken ondermeer doelwit van graffitispuiters en inbrekers.

© Dit bericht is exclusief verbonden aan Stashpress. Nieuwsvermelding van bovenstaand artikel is toegestaan hetzij vermelding van Stashpress als primaire bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 3 =