Plaatser Alphen-advertentie: 'Hopelijk klaar nu'

“EEN ICT-BEDRIJF UIT ALPHEN STUURDE ME ZELFS EEN MAILBOM”

“ALS IK HET NODIG VIND PLAATS IK WEER ZO’N ADVERTENTIE”

Spijt heeft hij niet, maar geschrokken is hij wel. De 53-jarige Koos Cuijpers zorgde voor veel opschudding na een spraakmakende advertentie in een Almeerse weekkrant. Daarin refereerde de zelfverdedigingsdocent, ten behoeve van een cursus, aan het drama in Alphen aan den Rijn.

Meer dan 100 doodsbedreigingen, een mailbom én een bezoekje aan het politiebureau verder, wil Cuijpers nog één keer zijn zegje doen, tegen STASHPRESS. Daarna moet, wat hem betreft, de hele heisa stoppen. De show van Paul de Leeuw heb ik al geweigerd. Dit is de laatste keer dat ik er iets over kwijt wil.

Zorgvuldig
Naar eigen zeggen plaatste Cuijpers de advertentie met alle zorgvuldigheid. Ik wilde dat er een discussie zou ontstaan en dat is me gelukt. In het begin werd ik overspoelt door bedreigingen en emotionele reacties. Gelukkig gebeurde al snel datgene waarvan ik alleen maar kon hopen dat het zou gebeuren; de woede onder de bevolking maakte plaats voor begrip. Nu iedereen weer een beetje is afgekoeld krijg ik voornamelijk positieve reacties. Mensen snappen waarom ik dit gedaan heb. Ik wilde mensen aan het denken zetten. Veiligheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit, maar het besef daarvan moet nog groeien.


“De Telegraaf zocht Koos Cuijpers op voor een verklaring.”

Na publicatie van de gewraakte advertentie werd Cuijpers meegenomen door de politie. Voor verhoor, maar dat is te begrijpen. De nepwapens, die bedoeld waren voor de cursus werden door de politie in beslag genomen. De agenten zelf vonden het eigenlijk onzin om die ‘wapens’ af te pakken, maar twee mensen van de Rijksoverheid die gingen over de Wapenwet, vonden het van belang de wapens in beslag te nemen. Cuijpers begrijpt dat de nepwapens, gezien de commotie, nu in de politiekluis liggen. Maar toch, bijna iedere sportschool die verdedigingscursussen aanbiedt heeft zulke nepwapens in huis, verzucht de Almeerder.

Mailbom
Het vreemdst keek Cuijpers nog op toen hij een tijdje zijn mailbox niet in kon nadat er een mailbom was verstuurd. Narmida B.V. in Alphen aan den Rijn, zegt Cuijpers terwijl hij het IP-adres natrekt. Maar goed, mijn mailbox doet het weer, iedereen is wat rustiger en ik wil mijn normale leven weer oppakken. Cuijpers kan alleen niet beloven dat hij nooit meer een dergelijke advertentie zal plaatsen. Als ik het nog een keer nodig vind, dan doe ik het weer.

© Dit bericht is gemarkeerd als [STASHPRESS EXCLUSIEF]
Berichtgeving omtrent dit onderwerp is toegestaan, echter uitsluitend met vermelding van STASHPRESS en / of Kenneth Steffers als primaire nieuwsbron.

63 thoughts on “Plaatser Alphen-advertentie: 'Hopelijk klaar nu'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 5 =