Over Stashpress en Kenneth

► Stashpress

Stashpress is de nieuwsblog van Kenneth. Op deze blog speciale aandacht voor:

Europa | Duitsland | (Ex-)DDR | Politiek | Seksuele Diversiteit | Muziek | (Artistieke) Boeken en Films. Plus al het andere dat mijn aandacht trekt.

► Kenneth

Kenneth Steffers (Heemstede, 1987) studeerde Kunst en Cultuur in Amsterdam en Journalistiek te Rotterdam.

Muziekjournalistiek
Kenneth begon als muziekredacteur en coördineerde voor Festivalinfo en Podiuminfo de recensie sectie. Daarna schreef hij voor o.a. 3VOOR12, Summer Darkness en Up Magazine.

De Telegraaf
Via zijn redacteurschap voor diverse kranten en magazines ontdekte Kenneth, na speurwerk op de sociale media, een vermeende misbruikzaak. Deed hiervan melding bij De Telegraaf en begon als stagiair bij de ‘Krant van Wakker Nederland’.

Voor deze krant schreef Kenneth diverse artikelen, waaronder een stuk over het (toen) nieuwe fenomeen de ‘leeftijdkijker’ die in slijterijen werd ingezet om verkoop aan minderjarigen te voorkomen.

Stashpress
Na zijn leerzame stage bij De Telegraaf kreeg Kenneth het blogvirus te pakken en begon met Stashpress. Voor deze persoonlijke blog ontdekte hij o.a. dat Pedofielenvereniging Martijn (via een, voor de buitenwereld, afgeschermde broncode) tientallen naaktfoto’s van kinderen op het internet had staan.

Ook ‘spoorde’ Kenneth een Dordtse homohater op welke werd gearresteerd nadat hij via Twitter had verkondigd een vuurwerkaanslag te willen plegen tijdens de jaarlijkse Gay (Canal) Parade in Amsterdam. Deze zaak leidde uiteindelijk tot de eerste strafzaak in de Nederlandse geschiedenis waarbij een politieagent aangifte deed wegens (seksuele) discriminatie.

Klik hier voor de C.V. en het profiel van Kenneth op LinkedIn.

• Het idee om deze korte bio te schrijven in de derde persoon is ontleend aan nrcnext.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =