Onrust onder huurders na ‘spookfactuur’ Vestia

Een raadselachtige factuur veroorzaakt onrust onder huurders van Vestia Stadswonen. Ondanks de maandelijkse servicekosten moeten veel huurders bijbetalen op hun eindafrekening. Opvallend: de hoge extra kosten die Vestia dit jaar rekent voor het gebruik van de verwarming. Echter hebben veel mensen hun verwarming nauwelijks gebruikt vanwege de zachte winter.

Raadselachtige eindfactuur
Maandelijks betalen de huurders (veelal studenten en jonge moeders) van de Vestia Stadswonen panden een flinke bijdrage in de servicekosten. Deze kosten worden o.a. in rekening gebracht voor de schoonmaak van gemeenschappelijke ruimten, internet, televisie en de verwarming.

De website van Vestia Stadswonen zegt het volgende: “De servicekosten omvatten bijvoorbeeld verwarming, elektra en schoonmaak gemeenschappelijke ruimten.” Klaarblijkelijk is er, ondanks de zachte winter, dermate veel gestookt dat veel huurders tussen de 30 en 100 euro moeten bijbetalen voor kosten die buiten de servicekosten vallen.

Daarnaast maken meerdere huurders melding van “onverklaarbare extra kosten op de eindafrekening” betreffende het gebruik van o.a. de kabeltelevisie en warm water.

De Pyramide
In Woongebouw De Pyramide, in het Rotterdamse stadsdeel Schiebroek, is met verontwaardiging gereageerd op de einddeclaratie van Vestia Stadswonen. Tientallen bewoners geven aan inmiddels contact te hebben opgenomen met de verhuurder. Deze moest ze vooralsnog een antwoord verschuldigd blijven.

Roland van Ommen, beheerder van Woongebouw De Pyramide, laat weten: “Ik heb zelf nog geen eindfactuur van Vestia ontvangen. Het merkwaardige is dat Vestia mij hier ook nooit over heeft ingelicht.” Van Ommen is echter niet de enige die nog geen eindafrekening heeft ontvangen. Tientallen anderen lieten weten hierover ook nog niets te hebben vernomen van Vestia Stadswonen.

Reactie Vestia
In een telefonische reactie laat de verhuurder weten “bijna non-stop” bezig te zijn met het beantwoorden van telefoontjes van verontwaardigde huurders in Rotterdam. Desondanks kon niemand op het hoofdkantoor aan de Goudsesingel de raadselachtige facturen toelichten. “Daar komen we nog op terug, maar in verband met de drukte kan dat nog wel even gaan duren”, aldus een medewerkster van Vestia Stadswonen.

© Dit bericht is exclusief verbonden aan Stashpress. Nieuwsvermelding van bovenstaand artikel is toegestaan hetzij vermelding van Stashpress als primaire bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 8 =