Gematigd protest in Roemeense stad Sibiu

De Roemeense stad Sibiu was dinsdagavond het decor van een gematigd protest. Rond de honderd mensen gingen de straat op om te protesteren tegen de bezuinigingen en voor een betere gezondheidszorg. Nieuwe protesten in Sibiu worden verwacht.

Of de kou iets had te maken met de marginale opkomst is niet bekend, maar het laat wel zien dat er mensen zijn die zelfs bij een temperatuur van -20 hun stem laten horen. De protesten in Sibiu duurde iets langer dan drie uur.


“In Sibriu gingen demonstranten de straat op”

De keuze voor Sibiu is niet toevallig. De stad ligt in het midden van het land en is, onder leiding van de Duitse burgemeester Klaus Johannis een van de minst corrupte steden van het land. Daarbij wist Sibiu in 2007 veel publiciteit te vergaren als Culturele Hoofdstad van Europa.


“Het door voetbalsupporters aangekondigde protest”

Zaterdag 4 februari wordt er wederom protest verwacht in Sibiu. Voetbalsupporters van o.a. CSU Voinţa Sibiu hebben aangekondigd zaterdag vanaf 18.00 uur (plaatselijke tijd) mee te protesteren. De laatste keer dat voetbalsupporters zich in de protesten mengde braken er rellen uit in Boekarest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 5 =