Fotoreportage: Journalistieke trip Roemenië

De afgelopen twee weken ben ik, Kenneth, met een afvaardiging naar Roemenië (standplaats Boekarest) gereisd voor een journalistieke trip. Uiteraard beloof ik de komende weken, maanden en jaren nog diverse (interessante) journalistieke producties over (of vanuit) Roemenië.

Een selectie foto’s van onze trip wil ik de lezers van Stashpress natuurlijk niet onthouden. Bij deze. De foto’s zijn gemaakt door Rob Freijssen: journalist, correspondent en media-manager.

De foto’s zijn, om de weergave op dit blog het beste tot zijn recht te doen komen, verkleind naar een compacter formaat. Mocht u een van bovenstaande fotobestanden in groter formaat willen ontvangen, neem dan via deze pagina contact op met Stashpress.


De regiekamer van de publieke omroep van Roemenië: TVR. Op het rechter beeldscherm onderin zien we de veelbesproken


“Vanachter een nieuwsdesk ‘check’ ik op mijn iPhone nog even het laatste nieuws uit Nederland.”


“Groepsfoto. Van links naar rechts: Amber Bracelli, Marleen de Roode, Vincent Mahadew, Willemijn Ruissen, Laura van der Steen, Nilay Ceber, Pieter Schenk, Renee IJzelenberg, Rob Freijssen, medewerkster TVR, Rachel van Kommer, medewerkster TVR en Kenneth Steffers.”


“Even de camera’s scherpstellen en de eerste Nederlandstalige nieuwsuitzending van TVR kan van start!”


“Gedenksteen voor de ‘martelaren’ die zijn omgekomen tijdens de revolutie in 1989. Miljoenen Roemenen keerden zich toen tegen de communistische dictator Nicolae Ceauşescu.”


“Zeg nu zelf: ‘Bucureşti’ klinkt toch veel leuker dan ‘Boekarest’? Misschien dat we binnen de Europese Unie eens moeten ophouden met meer dan tien verschillende namen in evenveel talen voor een bepaalde stad. Eenheid zou mooi zijn.”


“De (54 meter hoge) Eiffeltoren van Slobozia, een stadje in het district Ialomița.”


“Traditionele Roemeense kost. Het is net als aardappelen en groente: je moet er van houden. Pofte buna!”


“Groente en fruit is volop verkrijgbaar langs de dorpsweggetjes. In de stad is dit wel anders, daar regeert nog steeds arbeid, industrie en het, voor Roemeense begrippen, nog jonge kapitalisme. Boekarest telt tegenwoordig evenveel fastfoodketen als elke andere moderne stad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 7 =