Filmpje Roemeense ME'er hit op internet

In Roemenië, met als ‘hoofdkwartier’ Boekarest, is naar eigen zeggen een revolutie gaande. Misschien is dat, met de omwenteling in 1989 in het achterhoofd, een beetje teveel van het goede, maar dat het er roert moge duidelijk zijn. Tot nu toe is het de betogers nog niet gelukt om door te dringen tot de belangrijke nieuwsbulletins van de (West-)Europese nieuwszenders. Misschien dat het de Roemenen nu wel gaat lukken met een beetje humor.

Bovenstaand filmpje showt een ME’er (Jandarmeria Română) die het op een lopen zet nadat betogers hun vredelievende strategie hebben gewijzigd. Hoewel er de afgelopen dagen honderden indrukwekkende video’s (en foto’s) vanuit Roemenië op het net werden uitgestrooid, lijkt dit filmpje de hoogste ogen te gooien.

Gevalletje Roemenië ondergeschoven kindje van Europa? Niemand die het zal erkennen, maar in West-Europa lijkt men niet echt warm te lopen voor het Oost-Europese land. Bij navraag laat Denny Maert, redacteur voor de NOS, aan Stashpress weten de ontwikkelingen in Roemenië vanaf nu extra scherp in de gaten te houden.

129 thoughts on “Filmpje Roemeense ME'er hit op internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 6 =