'David Bowie als wettig betaalmiddel'

In Londen kennen ze sinds 2009 twee valuta’s: De ‘pound’ (£) en de ‘Brixton Pound’ (B£). Die laatste werd in het leven geroepen om de lokale koopkracht in de Londense wijk Brixton te vergroten. Simpeler gezegd: Om zoveel mogelijk geld binnen de gemeenschap te houden. Immers is het geld alleen uit te geven in een honderdtal winkels en kramen in Brixton. Twee jaar later gooit de Brixton Pound een nieuw wapen in de strijd om financieel te groeien: David Bowie. De in Brixton geboren muziekheld prijkt sinds kort op de 10 Brixton Pound-biljetten.

Betalen per SMS
Daarbij lijken de initiatiefnemers van het betaalmiddel ook goed naar Bowie gekeken te hebben. De Britse muzikant geldt als een van de meest vooruitstrevende artiesten aller tijden, dus moest er met de Brixton Pound ook een kunstje worden geflikt. Het resultaat is een elektronisch systeem waarmee je via SMS kunt betalen in Brixton Pounds.

Behalve David Bowie zijn er meerdere lokale beroemdheden op de biljetten te vinden. Activist en Len Garrison staat afgebeeld op de B£1-biljetten, NBA-basketballer Luol Deng maakt het vijfje van waarde en spion / verzetsheldin Violette Szabo is met 20 Brixton Pound het meest waard.

100 thoughts on “'David Bowie als wettig betaalmiddel'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 7 =