CDA wil zichtbaar zijn op festivals

De kersverse voorzitter Ruth Peetoom wil dat het CDA in haar nieuwe beleid zichtbaarder is op festiviteiten, waaronder festivals. Van Lowlands tot de Huishoudbeurs, schrijft Peetoom in een verklaring. Dat is opmerkelijk omdat de christenen van het CDA mede aan de wieg stonden van de forse bezuinigingen op kunst en cultuur.

Het geplande CDA bezoek schiet Lowlands in verkeerde keelgat

De organisatie van Lowlands reageert furieus op de uitspraken van Peetoom. Lowlands als goedkoop marketingtrucje voor het CDA? Dat dacht ik niet na de BTW-verhoging op cultuur, zo laat het festival in een reactie weten op Twitter. Het is niet uitgesloten dat Peetom op subtiele wijze solliciteert naar een uitnodiging voor een muzikaal optreden op het festival. In haar strategische beraad oppert de politica namelijk om een eigen ‘Canon van de Christen-democratie’ te componeren. Dit om het historisch bewustzijn van het CDA te stimuleren.

Overigens valt een toegangskaart voor Lowlands dit jaar 20 euro duurder uit dan het jaar daarvoor. Of de bezuinigingen van het kabinet daar iets mee te maken hebben valt te bezien. Vanavond meer hierover in de rubriek CNKEN (programma KorTom van VJ Tom Jessen) bij Veronica’s V-Radio. De podcast is later hier terug te luisteren. (Even het programma ‘KorTom’ selecteren en dan de uitzending van 21.00).

Update november 2011
Wegens een rechtskwestie zijn de podcasts niet langer te beluisteren op de website van V-Radio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 2 =