Bol.com ‘verstoort’ Dodenherdenking via app

Dit jaar was het geen ‘Damschreeuwer’ maar een commercieel bedrijf dat de twee minuten stilte tijdens de Dodenherdenking doorbrak. Bol.com, van origine een Duits-Nederlands bedrijf, leek even te zijn vergeten dat op de vierde mei om acht uur de slachtoffers van o.a. de Tweede Wereldoorlog worden herdacht.

Nadat de eerste minuut van de herdenking in stilte was voltrokken, stuurde de retailer een (telefonisch) push-bericht naar gebruikers van de applicatie van de webwinkel.

Bol.com is niet blij met de slecht getimede aanbieding. Via Twitter laten ze Stashpress weten dat het hoofdkantoor van Bol.com (gevestigd te Utrecht) niet de afzender van het push-bericht is:

“Onze app wordt beheerd door een extern bedrijf. Uiteraard gaan wij wel contact opnemen met de eigenaar van de app, zodat dit niet nogmaals gebeurt.” Verder biedt Bol.com excuses aan voor “de pijnlijke fout.”

Bol.com ‘verstoort’ Dodenherdenking via app2
‘Screenshot push-up Bol.com’

Het is overigens niet de eerste keer dat Bol.com de fout ingaat tijdens Dodenherdenking. In 2013 had de webwinkel wederom tussen 20.00 en 20.02 een push-bericht ingepland. Ook toen was het bedrijf genoodzaakt excuses aan te bieden. Het is afwachten of Bol.com volgend jaar de twijfelachtige eer zal claimen om driemaal op rij de Dodenherdenking te verstoren met een push-bericht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 1 =