Boekarest in vijf pics (2011)

Lei
Straathonden blaffen. Auto’s in straten blaffen ook.
Grijs, hees, roestig gekef. Uitlaatgassen.
Iedereen lijkt schimmig in deze verwarde metropool.

Stad waar bouwvakkers zich al jaren verslapen.
Overheid die ‘vergeet’ geld vrij te maken om puin van jarenlange onderdrukking te ruimen. Weten ze in dit land van het bestaan van een schone lei?

Mensen rennen. Weg van ellende.
Man zonder benen grijpt naar naaldhakken van welgestelde vrouw. Vrouw rent.
Verwarde jongen probeert zich los te rukken van het conservatisme dat hem achtervolgt.

Men beschimpt corruptie. Politiek.
Er wordt wat afgerend in Boekarest.
Eerst lijden. Daarna een schone lei.

(Kenneth Steffers Poëzie, 2011)Uitzicht Tempo Hotel – Strada Italiana: Vanaf het balkon van een modern en gastvrij hotel doet het uitzicht nog een beetje denken aan de donkere dagen van weleer.Televiziunea Română (TVR) – Calea Dorobantilor: TVR, de Publieke Omroep van Roemenië, is internationaal vooral bekend om haar verslag gedurende de revolutie in 1989. Sindsdien profileert TVR zich als pro-Europees, maar is het wel gedeeltelijk afhankelijk van de invloed van landelijke en lokale betrekkingen in de politieke sfeer.Identiteitskaart: Typerend Oost-Europees design. Dit ‘vervangende’ identiteitsdocument is enkel geldig in Roemenië en (rondom de grens van) Bulgarije.Club El Comandante – Strada Stavropoleos: Hetzij met een knipoog, maar het communisme is nog altijd niet uit het Roemeense straatbeeld verdwenen.Lipscanibuurt – Oude centrum Boekarest: De stad kent prachtige architectuur zoals het Hilton Hotel en diverse andere statige gebouwen. Desondanks ligt een aanzienlijk gedeelte van het centrum er nog altijd bestemmingsloos bij. Volgens een medewerker van Partidul Naţional Liberal (PNL), “valt er slechts te hopen dat de verbetering van de infrastructuur na 2014 gereed zal zijn.”

© Deze foto’s zijn, na goedkeuring, vrij te gebruiken, echter uitsluitend met naamsvermelding van Kenneth Steffers. Bezoek ook mijn Instagram-profiel: Instastash.

2 thoughts on “Boekarest in vijf pics (2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 3 =