Berlijn in vijf pics (2011)


Berliner Mauer – Mauerpark: Het lijkt alsof De Muur er anno 2011 nog steeds verlaten bijligt. Schijn bedriegt, op het moment dat deze foto geschoten werd waren er duizenden mensen in het Mauerpark aanwezig om de restanten van het IJzeren Gordijn te aanschouwen.


Ampelmann – DDR Museum: Voordat De Muur viel was het Ampelmann stoplicht één van de weinige geliefde iconen van Oost-Duitsland. Tegenwoordig is Ampelmann een commercieel product. Meerdere winkels en een Ampelmann-restaurant maken deel uit van de franchise.


De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche – Breitscheidplatz: In de schaduw van het troosteloze Bahnhof Zoo staat de Kaiser-Wilhelm kerk. Blauw hemels licht en traditionele orgelmuziek versus Duitse elektronica in de remix: Een bezoek aan de Kaiser-Wilhelm kerk is een euforische ervaring.


23HR Bar – City West: Op Turkije na herbergt Berlijn de meeste Turken. Deze mensen zijn (vaak) gek op gokken en op cocktails. Dit vertaalt zich in honderden cocktailbar’s waarbij het gebruikelijk is dat je naast je cocktail ook wat muntjes in de gokkast werpt. Het spelletje Sizzling Hot is momenteel favoriet onder de Turken.


Waiting Waters – Kunsthaus Tacheles, Oranienburger Straße: De Zweedse band Waiting Waters speelt een aardig showtje in de tuin van Tacheles. Vijf jaar geleden was deze ogenschijnlijke bouwval nog een obscuur kraakpand waarvan de gemeente Berlijn niet wist wat ze ermee aan moest. Tegenwoordig staat een bezoekje aan Tacheles in veel toeristenboekjes gewoon tussen hotspots als de Brandenburger Tor en de Reichstag.

© Deze foto’s zijn, na goedkeuring, vrij te gebruiken, echter uitsluitend met naamsvermelding van Kenneth Steffers. Bezoek ook mijn Instagram-profiel: Instastash.

192 thoughts on “Berlijn in vijf pics (2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 9 =