Albert Heijn: 'Duivel van de wijn?'

“ALBERT H. WIJN IS ZO HUISELIJK NIET”

Het zou zomaar kunnen dat de huiswijn van Albert H. hetzelfde is als wijwater met een bijzonder smaakje. Net als Jezus zou ’s Lands grootste supermarktketen bij machte zijn om water in wijn te veranderen. Is dat niet Goddelijk? Nou nee, dit is vooral een merkwaardige en pijnlijke speculatie die nu komt bovendrijven.

‘Mostwijn’
Het NTR-programma De Keuringsdienst van Waarde ging -naar aanleiding van een anonieme tip- in een half uur durende uitzending op zoek naar de waarheid. Deze bleek moeilijker te achterhalen dan gedacht, maar Albert H. wist zich onbedoeld wel in het ‘verdachtenbankje’ te zetelen.

De huiswijn van diverse supers -incluis AH- blijkt niets meer te zijn dan ingedroogde most; uitgeperst druivensap, waarvan, als het gegist heeft, de ‘wijn’ als reactief product volgt. Dit spul mag in Nederland de naam wijn niet dragen en wordt daarom in het buitenland geproduceerd en vervolgens verscheept naar (onder meer) de lage landen. Na aanlenging met gedestilleerd water beland het in de schappen van diverse winkels.

“Most wordt wijn. Gewoon bij Albert Heijn?”

Reacties
De wijn-industrie, in deze dezelfde als waar het huismerk van -ondermeer- Albert H. onder valt, wenst niet mee te werken aan de uitzending van de NTR. De Zaanse importeur van de most zegt dat hij wel wil praten maar dat niet mag omdat dat anders consequenties zou hebben voor zijn bedrijf.

De uitzending van de Keuringsdienst van Waarde is niet onopgemerkt gebleven op het wereldwijde web. Zo merkt ‘programmamaker’ Jan Bennink op dat je de huiswijn van Albert H. ook op je brood kunt smeren en vind ook journalist Bas Paternotte er het zijne van.

Harde beschuldigingen blijven vooralsnog achterwege, maar dat dit nog geen gesloten zaak is moge duidelijk zijn. Verdere ontrafelingen mag de Keuringsdienst van Waarde ontsluieren. Wat dat zal opleveren moet de tijd uitwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 3 =